středa 8. prosince 2010

POL POT VYHRÁL KVÍZUS

Tak trochu jiný (AZ) kvíz
text Venál, fotky Řízek

Stejně jako bývá pravidlem, že každý všední den na ČT 1 v podvečer je AZ-kvíz, tak je stejným pravidlem, že každých 14 dní ve čtvrtek je kvíz v Buči baru. Ani minulý týden nebyl výjimkou a naše tradiční účast, opětovně podtržená vítězstvím, budiž tomu dalším důkazem.
Maruška - malá postavou, obří duchem.

„Tak kolko vás bude?“ ptala se naše slovenská sestra Valeria, autorka kvízu, těsně před začátkem samotného klání. "Ještě jestli můžeš počkat, čekáme na další posilu.“ Posila Maruška dorazila a náš tým ve složení já, Hanka, Luboš, Maruška, Kája byl tedy pro tuhle chvíli kompletní.

Kvíz se skládá ze čtyř částí. První část jsou vždy obrázky, druhá a třetí část jsou vědomostní testy a poslední část jsou ukázky hudby. Tentokráte byly obrázky postavy z filmů a my jsme k nim měli psát jejich filmové či seriálové partnery. „Ty jsi fakt dobrej, dobře ty.“ Takovouto chválu na mě snášela Maruška a já jsem byl spokojen, že mé encyklopedické znalosti filmů a seriálů byly konečně někde smysluplněji využity. „Sakryš, co je tohle, víte to někdo“? Do té doby nenápadný Luboš se ujal slova a z „pouhého“ štístka se z něj rázem stal odborník. „Vždyť je to Bubba!“ takže tam písněte Forrest Gump. „Hezky ty.“

První kolo jsme odevzdali a již jsme netrpělivě vyčkávali kolo druhé. V druhém kvízovém dějství už to bylo o něco horší, a navíc konkurence byla dost velká. „Jedenáct týmů, to je absolutně nejvyšší počet za celou dobu pořádání,“ poznamenala jedna z matadorek od sousedů. Po odevzdání druhého vyplněného papíru se má radost zvýšila, když Val četla správné odpovědi z úvodního kola. „Tak máme plnej počet bodů, to je slušný.“ Třetí dějství nás trošičku zaskočilo, ale nakonec jsme si spravili chuť, když poslední otázka ze třetího papíru byl místopis Slovenska. Kajetán zaúřadoval a já věděl, že alespoň poslední otázku máme stoprocentně dobře.

Poslední kolo bylo tentokráte rozdělené. V první části jsme měli z hudebních textů poznat, o jakou jde písničku, a v druhé části posledního dějství jsme měli hádat ukázky hudby, tentokráte upravené hymny.
Zelená holka je Valeria, hej.

Hudebních textů se ujala Maruška s Hankou a začaly si pobroukávat melodie, zkoušet slova a posuzovat, jestli by to tam pasovalo či né. „Tak tohle jsou Beatles,“ zahlásila rozhodně Maruška a už se to psalo. Čas mezitím pokročil a dorazil i náš kvízoskeptik Luki. “Mrkni na to. Víš něco“? „Tohle jsou Psí vojáci“. Super. "Tak dál, víš ještě něco?" „No ani né.“

Po šíleném čekání (Val byla sama, která připravovala kvíz, obvykle jsou na to dva) jsme se dočkali vyhlášení dalších kol. Pak už se šlo na hudbu. Hudba nám vcelku vyšla, pomyslel jsem si. Faktem je, že Luboš byl v šoku, že EU má svojí hymnu, ale na to už se dějiny neptají.
Populární Hanka z-Loun.

Při vyhlašovaní jsme netrpělivě čekali. „Tipuju tak pátý, možná čtvrtý, no ceny nás asi minou,“ přemítala Hanka. "Si myslim, že budeme vejš, Hani," odpovídal jsem, ale rovněž jsem si nebyl vůbec jistej, kolikátý to vlastně budeme.

A pak to přišlo, vítězem se stává tým Pol Pot (přezdívka Kájovy budoucí manželky Karolíny)!

„Jó, jes, je to tam,“ propadli jsme v radost a já klusal za organizátorkou, abychom si řekli o svého Kapitána Morgana. Dostavil se tam i druhý tým, který má nárok na jednoho panáka dle svého výběru. "Ahoj, já jsem Marta." Ahoj, já jsem… Já vím, jsi Václav, tak blahopřeju. Díky. V pořadí druhý tým si s námi přišel připít a já se zase jen díval, jak v mých spolutýmových kolezích mizí další alkohol, kterému jsem mohl jen z dálky mávat.

Made by Los Vencán 313. Reg. ochr. znám.