sobota 11. prosince 2010

LEDNÍ REVUE

Bruslení s Ájou Vrzáňovou a kouzelníkem ze sklepa
text Hanka z Loun, mobilní fotky Řízek, Kája a Maruška

Ve čtvrtek jsme se sešli na bruslení v plnější sestavě než před týdnem. Na stadion na Lukách došel Luky, Maruška, Kajetán, Petr, Hanka, Vašek a Vaškův klobouk vytažený ze sklepa (který všichni – až na tříletého chlapečka – přešli taktním mlčením).

Lukáš nejdřív zjistil, že tam brusle nepůjčují (i když mu Vašek sliboval, že je tam „sto péro mají“), a tak se pro ně vypravill do nedalekého Tesca. My ostatní jsme mezitím nazuli brusle a vydali se na ledovou plochu. Tam jsme nejdřív nudně jezdili kolem dokola proti směru hodinových ručiček (někteří zvládali jízdu pozadu, otočky a dokonce i výskoky s otočením!), ale pak si s námi nějaké děti chtěly hrát na babu.

Kajetán rázně odmítl a radši postával u mantinelu, Petr s Vaškem do toho ochotně šli a my se s Maruškou taky přidaly. Po tom, co se mi asi metrová holčička vysmála se slovy: „Ty jsi byla chycená první, tak teď máš babu,“ jsme ale druhé kolo radši opustily. Ostatním nejistým bruslícím se naše nebezpečně rychlá hra taky moc nelíbila, hlavně Ája Vrzáňová si stěžovala, takže to vzalo rychlý konec.

Mezitím se vrátil Lukáš, bez bruslí (v Tescu měli ze zimní výbavy jen rukavice), ale zato se starým koláčem a kolou. K sedmé hodině už jsme toho bruslení měli dost, tak jsme to zabalili. Zranění nebylo žádné, pádů málo.

(Jo, aby ten Vaškův klobouk nedopadnul tak, jako pistole, ze který se nevystřelí: Potom za něj na koncertě v šatně musel navíc platit jako za tašku 20 Kč. No jo, taková paráda se holt vyplatí :)).

Žádné komentáře:

Okomentovat