úterý 14. prosince 2010

OSUDOVÉ UTKÁNÍ


Sestra Sojka - Forejt FC 1:6 (po poločase 0:3)
text Řízek, fotka rozhodčí

Postup jsme měli sice jistý, i tak šlo v posledním mači sezony o hodně. O sud. Ten totiž slíbil Pražský svaz malého fotbalu (něco jako UEFA) týmům, jež vyhrají své skupiny. A proto jsme museli zvítězit.

Ukázalo se, že taková motivace na nás funguje lépe než třeba mrkev na rybářském prutu, co má pobízet komiksového oslíka, aby pokračoval v pohybu. Protože jsme neškodnému, ale sympatickému soupeři v arktické zimě nasázeli šest gólů a můžeme se shánět po půllitrech.

Do sestavy se vrátil Radim a samou radostí otevřel skóre - možná mu za to i vrátím klíče od sklepa, které mu ještě dlužím. Po chvíli se z ostrého úhlu trefil Marťas, načež z druhé strany pálil znovu, tentokrát se mohl radovat Vlasta, kterého to trefilo.

Sestra Sojka byla prakticky neviditelná, snad i proto, že její hráči nastoupili v maskáčových dresech. Povedlo se jim jen zakopnout jejich slušný balon přes ochrannou síť někam do zavátých zahrad, takže se muselo hrát s naším velmi speciálním. Jinak o sobě nedávali moc znát. I proto v prvním poločase další gól nepadl.

Do druhé půlky jsme šli s tím, že nesmíme připustit takové drama jako minule. A začali jsme tak, že jsme Sojce dovolili snížit na 1:3. Na brankové čáře se mě snažil zastoupit Jirka, jenže bezůspěšně.

Gól na sebe vzal Rádoš, ale stejně jako před čtrnácti dny Matyášovi, i jemu se podařilo zaváhání odčinit. Z půlky hřiště vyslal nenápadný oblouček na bránu a gólman - jinak opora Sojky - to nějak nevychytal.

Na umělce ve Kbelích jsme hráli nebývale kombinačně a vytvářeli jsme si celou řadu šancí. Na jejich konci bohužel byl obvykle Vlastík, kterému se kupodivu dokonce asi třikrát povedlo zabránit jistému gólu v síti soupeře. A to málokdo umí. Přesto ještě na 5:1 zvýšil Jirka a gólový účet symbolicky uzavřel v jakémsi poloskluzu kapitán Vašek.

A tak se všichni ti, kteří jsou na fotce, těší na zaslouženou sedmou ligu a na sud, byť je to jen Staropramen. A kromě nich se na postup nadřeli také Péťa, jenž focení promeškal v šatně, absentér Zdena, neplatič Matyáš, zraněný Kajetán, Alex a Pája.

Ti všichni jsou vážně mistři!