středa 13. října 2010

OPĚT JSME TO MY

Páté kolo hanspaulky: F.R.F. mit vocet - Forejt FC 1:3
text Venál, mobilní fotka Luky Luki

To, co se zdálo před naší novou sezónou takřka jako neuvěřitelný úkaz roven objevu nového druhu masožravého savce na Madagaskaru, se stalo skutečností. Stejně tak, jako se to povedlo vědcům, tak se to povedlo i nám. Že po pěti odehraných kolech budeme první v tabulce s plným počtem bodů, by napadlo před sezónou opravdu jen málo koho.

Nicméně nesmíme usnout na vavřínech a musíme bojovat dál, a to jak kvůli sobě, tak především i kvůli našim fanouškům.

Zápas začal podobně jako cesta na něj. Pomalý rozjezd, nějaké to menší větší bloudění, ale stejně tak jako se zdařila nakonec cesta na zápas, se zdařil zápas sám.

Po prvních útocích soupeřů jsme se rovněž dostali do tempa a jeden útok na soupeřovu branku stíhal druhý, ovšem stále tomu něco chybělo. Chybělo tomu zkrátka vsítění gólu.

Nebylo náhodou, že jsme se dočkali, a to nádhernou brankou přes celé hřiště, jejíž autor brankář (Luky Luki) nás všechny, a to hlavně soupeře, doslova ohromil. Branka nám velice pomohla, jelikož nás nasměrovala tím nejlepším směrem, a to za vítězstvím. Do poločasu převládal náš tlak, ovšem další branka se né a né dostavit.

Po změně stran jsme sešlápli plyn a výsledek se nedlouho na to dostavil. Vlastík mi po výkopu Lukáše ukázkově sklepl a já tvrdou střelou k levé tyči navýšil naše skóre na 2:0.

To ovšem nebylo z naší strany vše. Během několika málo minut se perfektně obtočil kolem obránce Vlastík, nic nevymýšlel a přímým nártem navršil naše skóre na 3:0.

Bohužel po tomto rychlém navýšení skóre se naše hra změnila a toho soupeř dokázal využívat. Ovšem naštěstí nás neztrestal v podobě branky, ale spíše se dostal jen do takových závarů. V naší hře se začal objevovat chaos, občasné bezhlavé útočení se nám mohlo vymstít, a to hned několikrát. Naštěstí soupeř dokázal potrestat jen jednu naši chybu, a to když jsme nebyli schopni po několika odrazech odkopnout balón, ke kterému se nakonec dostal jeden ze soupeřů a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po inkasované brance se soupeř tlačil dopředu a lehce nás zmáčkl. Ovšem my jsme dokázali kontrovat nebezpečnými brejky - bohužel pro nás, žádný z nich jsme nedokázali využít. Soupeři na závěrečný tlak došly síly a my jsme si mohli opět užívat hřejivý pocit vítězství.

Podali jsme týmový výkon a odměnou nám bylo vítězství, díky všem.

váš Kapitán :)