sobota 7. května 2011

VELIKONOCE CELNÉ REVIVAL

Ubytovna na kraji Celného po dvou letech
text Zuzka foto Řízek (z fotbálku Julie)

Ve středu jsme se již tradičně sešli na radotínském nádraží. Poté jsme společně vyrazili na hlavní nádraží, kde jsme po drobných potížích s hledáním nástupiště úspěšně našli vlak, kterým jsme se vydali do Hradce Králové.

Na nádraží jsme se bohužel na pár dlouhých minut zdrželi, po čekání jsme dojeli do Ústí nad Orlicí a dále do Mladkova. Z Mladkova jsme šli asi necelou půl hodinu a ve večerních hodinách jsme dorazili do ubytovny. Po vcelku náročné cestě jsme něco málo vybalili a šli spát.

První den jsme zahájili chutnou snídaní v podobě napečených mazanců od maminek a poté jsme se vydali na malou obhlídku okolí. Večer jsme si zahráli pár her a dozvěděli se týmy na etapovku.

V následujících dnech jsme hráli hry na louce, v lese i chatě a etapovou hru. Také jsme navštívili tvrz Bouda a někteří znás i Suchý vrch. Rozepsala bych se o těchto aktivitách podrobněji, ale bohužel už si přesně nepamatuji, co jsme jaký den dělali. Neděli jsme zasvětili pletení pomlázek a barvení vajíček, večer pak byla vyhlášena etapová hra a týmy si pro sebe vybraly odměny.

Pondělí se k nám celou dobu neodkladně blížilo a než jsme si stihli pořádně užít volno, bylo tady. Kluci ráno od půl deváte s neskrývanou radostí chodili po chatě a vyšlehali každou dívku, na kterou narazili.

Všechna vajíčka byla rozdána a bylo na čase zabalit a uklidit. Vše se povedlo, a tak jsme se okolo poledne vydali na mladkovské nádraží. Odtud jsme jeli do Ústí nad Orlicí, na hlavní nádraží a do Radotína, kde již netrpělivě čekali rodiče některých z nás. Tento výlet se opravdu povedl a myslím, že se již všichni těšíme na příští rok a jakékoliv další akce s turisťákem.

Velikonoce dva jedenáct
Tolik tedy milé shrnutí od Zuzky a já přebírám slovo, abych vás pozval do rozsáhlého velikonočního fotoalba, kde si můžete prohlédnout, jak jsme si velikonoční prázdniny užili. Autory fotek jsou především Basítek a Řízek, ale foťák dostali do rukou také Julie, Sikina a pár snímků je od Marťase. Výstižné komentáře jsem sepsal já, několik je Řízkových.
Věřím, že účastníci si rádi zavzpomínají a neúčastníci že budou závidět :-)
Milan