pondělí 6. září 2010

VÁCLAV ŠPIREK GÓL

Stodůlecký piráti - FC Forejt 0:3 (po poločase 0:1)
text Řízek, fotky Radim

Představte si fotbalový tým, který celou letní přestávku promrhá individuálním i kolektivním zevlingem, aniž by aspoň předstíral nějaký trénink. Tak ten tým se poprvé sešel v předvečer úvodního zápasu nové sezóny na bujarém večírku. Neplánované soustředení se poněkud protáhlo, a tak naše akcie proti Stodůleckým pirátům nebyly bůhvíjak vysoko. Tím spíš, že se začínalo už krátce po poledni. Ale překvapili jsme.

TRNÍ. Okolí hřiště je nevlídné.
 Stodůlecké hřiště je hnusné, hrbolaté a oproti loňsku za brankami přibyly kupky nějakého pichlavého chroští. Proto bylo zvlášť otravné, když soupeř netrefil bránu a musel jsem v tom bordelu lovit balon. A netrefovali se často, stejně jako my. Po úvodním náporu se starší piráti poněkud zadýchali, a místo toho, aby rychlými akcemi zatápěli naší obraně, dělali chyby. Nás se sešlo hrozně moc, čímž jsme trochu vykompenzovali nezvládnutou životosprávu.
VÝBĚR MÍSTA. I se třemi promile to jde.
Venál byl zrovna jedním z těch, kteří ohrožovali spíš osoby hodně citlivé na ethanolové výpary než branku. Jednou se mu povedlo omámit brankáře svým dechem a svou poněkud silnější postavou mu i zaclonit obzor, a nadto rafinovaně přizvednout Marťasovu střelu. "Václav Špirek gól," hlásil zapisovatelům hrdina okamžiku s instinktem zabijáka.

SNADNÁ PRÁCE. Na 3:0 završil Jirka a ani to moc nebolelo.
Druhá půlka se nám povedla daleko, daleko lépe. Mohl jsem si v brance v klidu hýčkat svá bebíčka a vzpomínat na to, jak vypadá spánek, zatímco obránci přede mnou zoufalé výpady Johnnyho Deppa a jeho party ze stodůleckého Karibiku eliminovali prakticky stoprocentně. A když pak bojovník Péťa zničehonic zvýšil na 2:0, na Starém bělidle bylo hned veseleji.

Škuner pirátů se definitivně potopil po neskutečném kiksu, kdy patrně nejlepší hráč našeho týmu Jiří dostal balon jako na platinovém podnose a gólman s dezorientovaným obráncem se jen nemohli dohodnout, kdo z nich bude servírovat. Druhým gólem pak ještě pohrdl Péťa ocitnuv se před opuštěnou brankou, ale to nás už moc nemuselo trápit. Ještě jsme se stihli pohádat s rozhodčím, který se pomstil Jirkovi žlutou kartou, za což nás Pecen po zápase nečekaně ostře zkritizoval.

PO ZÁPASE. Štěpán nás sice seřval, ale Rádoš se tomu stejně tlemí.
Aby taky ne, když teď jdeme na postup, neměli bychom se nechat takovými banalitami, jako je trouba s píšťalkou nebo večírek, rozhodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat