neděle 13. května 2012

KOLEMDOKOLA

Je tomu už nějakej - konkrétně jeden - pátek, co jsem byl Řízkem požádán o sepsání tohoto článku o tamtom výletě. Tak tady je.

Je už jaro a tak by bylo nefér vůči našim bicyklům, aby jen netečně stály doma. Proto jsme minulou sobotu s klukama vyrazili na prímovej vejlet po brdských hřebenech. A udělali jsme dobře. Mimoto, že si například Řízek asi po kilometru jízdy nacvičil vyměňování duše (kterou jsem mu mimochodem koupil, takže by byl beze mě nahranej), jsme zažili i další dobrodružství. Ale hezky popořadě.

Výhled z Plešivce na bouřku
Oficiálně jsme vyráželi ze Všenor. Ti línější z nás se tam dopravili vlakem, ostřílenější borci šlapali už z Radotína či dokonce z Prahy! Naše cesta vedla spletitými cestičkami (ale hlavně strašným krpálem!) směrem na hřebeny poblíž Kytína, kde jsme se zastavili v sympatické trampské hospodě na povinnné dočerpání energie. 

Dále jsme pokračovali víceméně po hřebeni, ale neřeknu vám přesně kudy. Pro bližší info kontaktujte Řízka, který celou cestu zaznamenával svým mobilním kardiostimulátorem a na každé odbočce naši polohu kontroloval. Zdálo se mi, že to některým dokonce lezlo na nervy, ale třeba se mýlím…

Počasí bylo nádherné a pokud nám zrovna ve stoupáních nezlobily přehazovačky, tak cesta ubíhala docela svižně. Asi po padesáti kilometrech jsme se po náročné vrcholové prémii dostali až do „cíle“ naší trasy, na kopec Plešivec. Za odměnu jsme si vychutnali výhled na krásnou krajinu a bouřkové mraky, které se na nás nezadržitelně valily. 

První část výletu, jak jej zaznamenaly
senzory. Zbytek najdete zde
No co, přeci nebude celej den hezky. Bez zbytečného otálení jsme nasedli na kola  a začali ukusovat posledních dvacet kiláků na Karlštejn. Až na super sjezd z Plešivce vedla cesta bohužel po silnici.

V autě by to bylo asi o něčem jiném – pěkná silnice, vesničky, pohodička, ale naše bicykly měly na tento povrch mírně řečeno nevhodné obutí, takže to bylo takové závěrečné utrpení. Odměnou nám akorát byla sice levná a velká, ale hnusná točená zmrzka před sjezdem na vlak.

Výlet byl super, takže pojeď příště taky. Ještě bych měl napsat, kdo všechno s námi jel, takže: Petr, Milan, Milan, Řízek, Jirka a Ivoš.

text Petr, mobilní fotky Petr a Řízek, mapka endomondo.com

Žádné komentáře:

Okomentovat