pondělí 10. října 2011

NAPROSTÉ DNO


Už dlouho jsem si chtěl prostřednictvím tohoto místa v síti položit zásadní otázku: proč jsou šťastní lidé šťastní? Jednou z příčin může být to, že fandí fotbalovým týmům, které aspoň občas těší své příznivce nějakou tou výhrou. Což jsou v naší skupině všechna ostatní mužstva.

Takže kdybych třeba podporoval Spartu Pivaře, přijel bych se podívat na její zápas s jakýmsi FC Forejt - snad jsem to napsal správně - v pátek večer do Hostivaře. Budou to asi tragédi, 4 zápasy, 0 bodů, skóre 2:16, měli bychom je přejet. Měl bych asi jako většina týmu vyholenou hlavu a jezdil bych bílým autem, což ostatně jezdím.

Přijel bych pozdě, vlastně skoro až na konci první půlky, protože mi žena či přítelkyně uvařila něco moc dobrého a nechtělo by se mi spěchat. Kolik to hrajeme, otázal bych se hráčů na střídačce. Vole, nula nula, hrajeme tužku, voni taky, odvětil by jeden holohlavec. Náš brankář s trochu přebujelým egem by zrovna kličkoval na půlicí čáře a hravě uhýbal dotírajícím hráčům, kteří v těch brčálových dresech vypadali jako takoví roztomilí vodníčci.

Po skončení poločasu by vysoký hráč Forejtu nespokojeně gestikuloval v hloučku těch ostatních, kteří by mlčky a sklesle přikyvovali. Nic moc by se potom nezměnilo, jen bychom v poklidném tempu dali jednoho, a hned po deseti vteřinách druhého góla. V podstatě by nám to sami nahráli, nebylo by to těžké. Nebyli jsme lepší, jen jsme hráli víc do těla a oni to kazili.

Když bychom přidali třetího pěkně mezi nohy forejtovského gólmana, náš brankář by to své nadřazené kličkování jednou trochu nezvládl a hráč s legračním číslem 165 snížil.

Mrzet by nás to nemuselo, frustrovaní Forejti už by nepředvedli vůbec nic, naopak my jsme ještě o obě tyčky zvýšili na 4:1. Pak by ještě jeden náš macho možná malinko zbytečně sestřelil mrštnou forejtovskou máničku, což by zelené na chvíli trochu rozzuřilo, ale to k tomu přece patří. Klíčové je vždycky přerušit akci.

A pak bych nasedl do bílého auta a byl bych určitě šťastnější. Zato ti FC Forejt, ti by měli začít trénovat. Anebo zkusit nějaký jiný sport, jak trefně poznamenal jeden z nich.

FOTOGALERIE JE ZDE!

text a fotky Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat