středa 12. října 2011

KOLOTOČ SE ROZBĚHL

Kolotoč byl kdysi před lety zabavný pořad, který byl výkřikem novácké zábavy určené většinou pro seniory, u nichž se těšil velké oblibě. Náš kolotoč ovšem není ani pořad a už vůbec ne určen pro důchodce, ovšem podobnost s nováckým Kolotočem tady je, a to je ona obliba. Vítejte v kolotoči turisťáckých schůzek.

Za slunečného dne jsme se po prázdninách sešli a zahájili jsme letošní rok, jak se patří. Dokonce jsme měli účast neobvyklých 111 procent, dorazilo tedy 10 dětí z 9.

Schůzka začala prověřováním fyzických sil táborníků, a to na hrazdě, kde dělali shyby. Po docvičení na hrazdě se naše grupa přesunula ke stolu, kde se Lukyk ujal slova a velmi důkladně přibližoval možnosti získání dalších zkoušek, které jsou na táborníky připraveny.

Po této rozmluvě následovaly oblíbené hry na důvěru, kdy jeden skáče do ostatních či probíhá před napřímenýma rukama. Skákání do rukou je jedna z disciplín, které jsou součástí oné důvěry, která je mezi kluky tak důležitá. Po prvním pokusu Aleše, který se neodhodlal se skokem úplně hned, následovali ostatní borci, kterým to šlo již o poznání lépe. Jak to tak ale bývá po prvním osmělení se skoky i Aleš nakonec neodolal a skočil.
A předtím ještě svazování rukou, kde bylo úkolem táborníků se rozmotat tak, aby se ruce nerozpojily. Po absolvování těchto „náročných“ disciplín se mohl opět na jeden týden onen kolotoč zastavit.

 Tak zase za týden, borci.

text Vencán 313, fotky Řízek 

Žádné komentáře:

Okomentovat