úterý 21. června 2011

SEDM STATEČNÝCH NESESTOUPÍ

Oblíbená Mikulovka na Opatově měla po půl roce rozseknout, do jaké fotbalové ligy nás napříště nalosují. Když prohrajeme, asi určitě sestoupíme. Když vyhrajeme, máme klid a můžeme v posledním kole prohrát třeba 0:29. Málokdy byly karty rozdány tak přehledně! Hop, nebo trop.

Šlo o hodně, asi i proto nás přišlo na rozhodující duel dost málo. Zranil se nám stoper Pecen, omluvil se i kapitán, tak si pomyslnou pásku po čase musel vzít Péťa. Stejně jako když jsme tehdy vykopali postup, se hrálo od 20.45, takže úplně jako Liga mistrů.

Já jsem jel tentokrát sockou, která mě vyplivla mezi paneláky. "Hele, kde je to hřiště?" tázal jsem se zoufale telefonicky Vlasty, který mě poslal "ke dvěma panelákům, na kterých jsou antény." Na Jižňáku. Díky moc. Takže nebýt intuice (a navigace v telefonu), asi bychom byli i bez brankáře.

Bylo nás tedy jen sedm, ale přišel Jirka. Tentokrát ho zjevně bavilo hrát a běhat. I díky němu jsme pančovanou Borussii od úvodního hvizdu začali přehrávat. Hned po pár minutách po rychlé akci založené někde na naší polovině dostal Péťa od Jirky přihrávku snad s věnováním, hrozně se soustředil, aby to z metru neumístil vedle, a poslal nás trochu dál od hnusné osmé ligy.

Těžko tomu uvěřit, ale do poločasu se nic zásadního nestalo. Na obou stranách bylo pár šancí, my jsme častěji stříleli, ale neodpustili jsme si pár chybiček. Až na začátku druhého poločasu si Jirka vzal míč a dostal se až k brankáři, toho překonal střelou k tyči. 2:0 pro Forejt.

Ne, že by Borussie byla o tolik horší. Měla jednoho výborného hráče, tak jako my, a pokoušela se přebít naprostou nefotbalovost těch ostatních bojovností a usilovnou snahou. Přesně tak jako my. Ale příležitostí měla přeci jen méně. Ovšem Borussie nakonec opravdu snížila, k velké radosti jejích rowdies. A docela nás potom začali mlít a bylo to drámo.

Pak však přišel hvězdný okamžik Péti. Ač intenzivně okopáván, vyvezl z okupovaného území balón na půlku, načež vytvořil překrásný dlouhý křižný pas na Jirku. Ten zamířil přesně a zajistil nám i na příští sezónu téměř profesionální licenci pro prestižní sedmou ligu.

text a mobilní fotka Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat