úterý 9. března 2010

LUKÁŠ JE SLAVNÝ


Nezapomenutelná televizní premiéra
text Kristýna Svatá, fotky Kristýna a Martina Topinková

Nejenže se o něm píše na jeho blogu, ale dokonce byl v televizi. V Hyde Parku na ČT24, ve středu asi v 20:41. S Honzou Šibíkem. Neviděli jste ho? Koukněte na záznam. Je to hvězda. Nutně ho tam potřebovali. Měl se na něco zeptat a nikdo jiný to udělat asi nemohl… Proto se pro něj vypravilo ČTauto – až do bowlingové herny.

A aby si nepřipadal před kamerou opuštěně, pozvali na natáčení i dvě jeho spolužačky. Ty ale musely pěšky. Měl položit dvě otázky světoznámému fotografovi. Jeho první otázka byla ale tak vyčerpávající, že k druhé se už nedostali. Předskokana mu dělala doktorka Daniela Mrázková s Martinou.

Ve druhém vstupu konečně přišla řada i na mistra. Moderátor Luboš Rosí, který se nenechal vykolejit ani bandou srbských fotbalových fanoušků, situaci nezvládl. Nejspíš se před ním styděl mluvit, a tak se zakoktal a jeho úvodní vtip zanikl. Když pak před ním měla mluvit Kristýna, zakoktala se taky…

Není amatér. To každý ví. Ví to samozřejmě i Honza Šibík. A tak to o něm v živém vysílání prozradil těm, kteří to možná ještě nevěděli.

Po tom náročném vstupu jsme s ním šli do hospody. Rosí se tam vytahoval knihou, kterou dostal. On o ni projevil zájem. Rosí odešel a knihu mu tam nechal. Náš skromný hrdina však tento dar nemohl přijmout. Poslal ji velkoryse do Hollaru.

Hned druhý den se o něm dokonce psalo na facebooku – „…zajímavý host, zajímavé dotazy (dobrý výběr tazatelů od přenosového vozu)…“. On je ta závorka… Závorka s velkým Z. Byl v televizi.

Lukáš je slavný.

(Hyde Park s Janem Šibíkem (a se mnou) najdete zde.)

Žádné komentáře:

Okomentovat