středa 20. listopadu 2013

JAK JSME KOZU POTRKALI

Hanspaulská Koza znezaneřáděná onu neděli neměla svůj den. S podceňovaným FC Forejt prohrála 1:3. Kapitán oranžového týmu svým svěřencům, tedy hádavým ambiciózním veteránům, naopak tleskal za bezesporu nejlepší výkon sezony.

Z několika důvodů byl zápas Forejtu s Kozou více než tuctové osmiligové hanspaulské kopání tělnatých nemotorů. Předně Kozu máme rádi, jelikož se od založení turnaje účastní našeho Piškotova poháru.

Kozí hráči jsou v pohodě, navíc jejich zápasy často sleduje i moje sestřenka Hanka, kterou mám taky rád. "No mač se mi vůbec nelíbil, naši hráli jak ponocný," hodnotila po duelu Hanka. A měla trochu pravdu. Koza v nafukovací hale na oblíbeném hřišti v Braníku růžky vystrkovala jen sporadicky, spíš vůbec.

To náš kapitán nám i sobě po střetnutí gratuloval. "Rád bych všem poděkoval za dle mého soudu zatím nejlepší výkon letošní sezony," vyznal se Václav. Forejt nastoupil v prakticky nejsilnější sestavě, se všemi esy, trumfy, žolíky a spodky - a bylo to znát.

Hned po pár minutách Jirka poslal oranžové do vedení a nevídané odhadem tak osmdesátiprocentní držení míče Forejtu budilo naději na další góly.

Jenže pak najednou tři znezaneřádění hráči utekli naší obraně, včas vybíhám z branky, jsem u míče první, kontroluji situaci... ale balon se nějak divně odráží před prázdnou bránu přímo na nohy jinému hráči Kozy a je srovnáno.

Václav tenhle omyl označil za "drobné škobrtnutí". Na moc dlouho nás to nezaskočilo a Marťas propálil náhradního gólmana soupeře a zase jsme vedli.

Velkou převahu jsme měli i v druhém poločase, ale uklidňující gól si myslel, kdovíjak není důležitý, a nechal na sebe čekat. Namísto toho z ojedinělé šance soupeře zvonila tyč naší branky.

Až Kajetán využil chaos při rozehrávce a završil skóre. Kromě střelců hrál parádně taky třeba Alex, ve kterém nám roste budoucí Messi. Já jsem se naopak zapsal do historie zápasu hlavně jedním povedeným výkopem, po němž míč nepochopitelně zůstal zaháknutý v síti pod střechou, a jen Kájova akrobacie jednoho z našich nalezenců zachránila.

"Rozdíl mezi tímto zápasem a ostatními zápasy byl ten, že jsme měli konečně i přechodovou fázi a nehráli jsme tak super zbrkle jako jindy," zamyslel se kapitán na klubovém webu. Chvílemi to tak opravdu vypadalo.

Forejt po pátém vítězství v sezoně přeskočil svého soupeře a vydrápal se na letos rekordní páté místo. Forma nám roste, takže je skoro škoda, že za týden sezona končí a po proflákané zimě to na jaře zase bude tradiční průser.

text Řízek, fotky sestřenka Hanka

4 komentáře:

  1. To jsem zvědavá, co tomuhle článku řeknou hráči z kozy :)
    Sestřenka Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych k tomu dodala snad jen to, že Vy jste se sešli v plné síle, kdežto Koza v poloviční a ještě bez brankáře. Takže to dopadlo dost podle očekávání...

    Marcela :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Koza nám to zase vrátí na Piškotově poháru.:-)

    OdpovědětVymazat