čtvrtek 22. května 2014

SOUBOJ NEJHORŠÍCH Z NEJHORŠÍCH

Viděli jste to finále poháru mezi Plzní a Spartou? Ten Petržela! Jak zavinil vyrovnání a pak ještě neproměnil rozhodující penaltu, jouda jeden! smáli jsme se před zápasem o úplně poslední místo v poslední hanspaulské lize a nejvíc Matyáš. Ten o pár desítek minut později zavinil vyrovnání a neproměnil rozhodující penaltu. Jouda jeden. 

Oba týmy k sobě měly tabulkově velmi blízko. Značné ambice, téměř žádné body. A i oděni jsme byli podobně zářivě, jen místo naší jasně oranžové si soupeři z FC Bad Boys oblékli reflexní zelenou, takže to na hřišti na Děkance vypadalo jako v podtrhaných poznámkách studentky práv před státnicemi. Samý zvýrazňovač! A pak jsme se do sebe pustili.

Za poločas jsme dali stejně branek jako v dosavadní sezoně. A všechny stály za to - Péťova křížná rána z levé strany, pak Marťasova nekompromisní šibenice a nakonec i překvapivá Kájova střela z dálky.

Třikrát jsme vedli, jenže soupeři v první půli dvakrát vyrovnali, podruhé po vymyšlené a vykřičené penaltě. Ta byla přísná! To se takhle zkusmo zavolá "Ruka!" a rozhodčí to odpíská. "Já snad radši jdu střídat," reagoval rozezlený kapitán, který se prý skutku dopustil. Byť měl ruku u těla a nehrál aktivně. S elektronickou tužkou si to bohužel rozebrat nemůžeme.

Nevím, jak to viděla první naše letošní fanynka Eliška, ale mně zápas přišel nad poměry pohledný, zvlášť když zohledníme fakt, že pod námi prostě už nic horšího není. Hra měla náboj. Hrálo se poměrně ostře, k nervozitě přispíval marný rozhodčí, který dál neměl jasno v tom, jestli má pískat úplně pokaždé, když si uplakaní soupeři zakřičí, anebo jen v polovině těchto případů. Vztekal jsem se i já. "Míč jsi sice trefil, ale pak jsi ho vzal přes kotníky," vysvětlil mi po odpískaném faulu, ačkoli i sejmutý hráč vehementně prohlašoval, že faulován nebyl. Jednou nám ale sudí pomohl, protože po kose zezadu nepochopitelně nevyloučil Matyáše.

I když, kdyby už nebyl na hřišti, těžko by špatnou rozehrávkou standardky potom nezavinil vyrovnání na 3:3. A už vůbec by na něj nezbyla penalta v poslední minutě zápasu, o které naopak vůbec nebylo pochyb a na niž se jaksi nikdo nehrnul.

Remízou jsme stejně jako soupeři získali letos teprve druhý bod a stejně jako oni jsme jich mohli získat víc, trochu jsme zmokli, ale stihli jsme aspoň kus hokeje a naši porazili Nory. Takže to dopadlo vlastně celkem dobře.

text a foto Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat