pátek 2. listopadu 2012

POSILA DO TÝMU

V redakci Řízkových stránek se připravuje velká změna. Na pozici šéfa publicistiky nastupuje kocour Pepan. Šéfredaktor v tom střet zájmu nevidí. Konkurence bije na poplach a mediální teoretici i praktici jsou přinejmenším v rozpacích.

"Kocour Pepan je zkušený profesionál, bude velkou posilou našeho týmu. V budoucnosti s ním počítám i v celé řadě dalších chystaných projektů," uvedl šéfredaktor a se šibalským úsměvem si mnul ruce. "To byl kauf jak sviň, vole, se vo nás bude mluvit v tamtěch kuloárech a trafikantkám urvou ruce," doplnil už mimo záznam. V duchu sám sobě gratuloval, stříkal po sobě vítězným šampaňským, a navíc se smál, až se za břicho popadal.

Kocour Pepan v současnosti působí jako povaleč a jako šéf Partaje tlustých koček. Zároveň předsedá i výboru pro aportování gumiček, tahání šňůrek a je členem stále komise pro kontrolu nedojedených talířů na stole a ptáků na střeše naproti.

Zájem novinářů dokáže vyčerpat.
Nic z toho opouštět nehodlá. Právě to mnozí kritizují jako nepřijatelné.

"Nemůže zároveň sledovat ptáky a psát o tom do novin. Musí si vybrat. To je jako kdyby se zároveň vyvaloval na gauči a do toho pospával v pelechu, to prostě najednou nejde," má jasno kocour Miky z konkurenčního bytu naproti.

Podobně hovoří celá řada dalších oslovených odborníků. Podle některých ohlasů je Pepanovo angažmá od pana vydavatele pěkná lotrovina, někdo říká, že je to absurdní, jiným je to jedno.

Reakci Pepana se redakci nepodařilo sehnat, měl zrovna plnou pusu.

text Řízek, fotky Řízek a Maruška

Žádné komentáře:

Okomentovat