čtvrtek 10. listopadu 2011

ZLATÍ BLUDIŠŤÁCI

Hned den po Radotínském kole jsme si s Terkou udělali výlet do Loučeně. Komu se to ještě nedoneslo, tak v Loučeni je labyrintárium, a není ledajaké - je to totiž labyrintárium, které je první v Čechách a jediné v Evropě a zároveň první v Evropě a jediné v Čechách!

V loučeňském zámeckém parku je za příjemné vstupné přístupných jedenáct labyrintů všeho druhu. Než jsme si je všechny prošli, uběhly dvě hodiny jako nic, a to jsme se nijak neloudali a navíc jsme dvě bludiště vynechali. Labyrintárium v Loučeni zkrátka stojí za to navštívit. Malou ochutnávku z tamního prostředí poskytne fotoalbum z převážně Terčiných fotek, ale dětskou radost při chození po zapletených cestičkách pochopíte, jedině když si to vyzkoušíte na vlastní kůži a nohy.

Zkrátka až nebudete vědět, co roupama, zkuste Loučeň. Třeba tam taky potkáte rodinu Tomanových, možná tam půjdete v létě, takže vám nebudou mrznout prstíky v kapsách, a snad nebude skluzavka na konci palisádového bludiště celá od bahna a vy se budete moct sklouznout.

A nezapomeňte: Kdo nezabloudí v bludišti, ten se ani v bludišti neztratí! Nazdááár!

Fotoalbum z labyrintária

text Milan foto Terka