pondělí 12. října 2009

A ZASE NIC


Forejt FC - Bronx KKK "B" 1:2 (po poločase 1:1)
text a foto telefonem Řízek

Pět zápasů, čtyři porážky. Tristní letošní bilanci týmu FC Forejt ještě znásobila páteční výsledkově těsná prohra s mužstvem z Bronxu 1:2. Stalo se to nedaleko Kavčích hor, ale ani to nepřimělo televizi, aby utkání vysílala živě, či aspoň zařadila jeden dva spoty. A navíc naše hra už znechutila úplně všechny, takže jsme letos poprvé neměli žádné příznivce v ochozech. Hanba jim všem.

Přitom se bylo nač koukat. Zábavných momentů byla celá řada, divácky vděčná byla zvlášť situace, kdy Péťa z bezprostřední blízkosti namísto do sítě soupeřovy branky namířil do koruny vzrostlého topolu. Míč zůstal zaklíněn do větvoví, než pro něj po zápase Kája akrobaticky vyšplhal.

Ale padaly i góly. Na první by případný fanoušek nemusel čekat dlouho. „Takovej šourák k tyči,“ popsal situaci po zápase Vlasta, typicky tak, jak to nikdo jiný na hřišti neviděl. Nicméně zase jsme záhy prohrávali, byť začátek zápasu nevypadal tak zle. Dvakrát měl Zdeněk na pravém křídle tolik prostoru, jako by se beci Bronxu báli do dvacetimetrového okruhu kolem našeho hráče vůbec vstoupit. Napodruhé Zdeněk nenadálé výhody využil, nalezl volného Štěpána. Spící kanonýr, který nastoupil nezvykle coby stoper, neomylně trefil šibenici.

Jenže pak naše aktivita jaksi ustrnula a soupeř, kterému jsme do té doby přinejmenším stačili, najednou začal diktovat. Projevovalo se to zejména tak, že na naší branku se střílelo, zatímco šusťákový gólman soupeře si mohl býval kousat nehty, kdyby si ovšem předtím sundal rukavice.

Nejvíce to gólově zasmrdělo při jisté tyčce, ale šancí měl soupeř poměrně dost – a to by snad uznal i Vlasta. O celkem nespravedlivou remízu jsme přišli po rohovém kopu, v hlavičkovém souboji selhal kupodivu náš nejvyšší hráč. Přestože do konce zápasu zbývalo ještě spousta času, příležitost k vyrovnání nepřišla. Jen spousta nepřesných výkopů, zastavených kliček, míčů ztracených v zámezí a po žluté kartě na každé straně.

Po zápase jsme se shodli na tom, že máme hrozně těžký los a že to příště bude určitě lepší. Tak uvidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat