pátek 24. dubna 2009

STÍHAČKA, NESTÍHAČKA, PRO(S)HRAČKA


Forejt FC - No fear KK 1:4
text a foto Venál

Jak se stalo tradičním zvykem, při odjezdech na zápasy FC Forejt má někdo zpoždění. Někdy já, někdy Vlastík, někdy Matyáš, zkrátka vždy alespoň pět minut nabereme. Tentokráte to ovšem nebylo pět minut, ovšem hned pětatřicet, což se na první pohled může zdát jako dost velká nestíhačka, ovšem to bychom nebyli my, kdybychom z toho neudělali stíhačku.

Zkrátka a dobře nechci na vás machrovat, ale jsme dobrý a stihli jsme to, a tak v podstatě mohl být zápas zahájen přesně na čas. Po úvodním výkopu jsme k mému velkému překvapení drželi pomyslné otěže zápasu my a to především díky dvěma velkým šancím, které jsme si dokázali vypracovat. Bohužel ani jednu z nich jsme nedokázali proměnit, a tak přišel čas soupeře, jenž dokázal využít zaváhání naší obrany a po nedůrazném odkopu nechytatelnou dělovkou do pravého horního rohu Lukyho brány zasadil první ránu.

Po obdržené brance jsme zvýšili naši aktivitu a přidali jsme pár polínek pod kotel, tak jako každý tým, který se nechce vzdát a chce zápas když už na vyhrát, tak alespoň zremizovat. Odměnou nám za to bylo pár předvedených pohledných akcí, ovšem soupeře jako kdybychom neuchlácholili a obdrželi jsme po brejkové situaci jeden z nejsmolnějších gólů, jaké jsem za celé účinkování v Fc Forejt viděl. Opět to byl náš nedůraz a naprosté nedorozumění mezi gólmanem a obranou. Nechci jmenovat, ale Vlastíku měl jsi to prostě odkopnout co nejdál a ne se pokoušet nahrávat.

Po odpískání první půle nám jeden z obránců (Vlastík) řekl, že má něco s achilovkou, což mohlo sehrát roli i u druhého gólu, ovšem znáte Vlastíka. Do druhé půle nastoupila lehce pozměněná pětka, kdy moje maličkost vystřídala Vlastíka. Střídání to bylo vcelku povedené, jelikož kuloární zprávy uvádějí, že moje střídání přineslo velké oživení hry a podařilo se nám snížit stav na jedna dva.

Snížení stavu proběhlo po stříleném rohu, kdy jsem zachytil balón u brány a z otočky jsem chtěl střílet, ovšem všiml jsem si lépe postaveného (zařval si samozřejmě, já bych si ho nevšiml) Kajetána, který dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Po tomto kontaktním gólu jsme soupeři takřka nic nedovolili a veškerá iniciativa byla jen na našich kopačkách. Soupeř se zmítal na vlastní polovině, ovšem kýžený efekt to nepřineslo a tak po mém vystřídání (zdravotní důvody) jsme obdrželi ještě dvě branky po standardních situacích. Góly to byly spíše takříkajíc zadarmo, kdy si obrana nepokryla hráče soupeřů, a ti již nikým neatakováni pohodlně hlavičkami skórovali na jedna tři a po několika málo minutách na konečných jedna čtyři.

Hodnocení zápasu: Hodnotí Špíňák
Zápas nadprůměrné kvality osmé ligy, kde oba týmy po poločase za stavu jedna dva mohli zápas strhnout na svou stranu. Prvních deset minut druhé půle to vypadalo na FC Forejt, ale ten jako kdyby se zalekl toho, že by snad mohl i vyrovnat, ba co víc otočit zápas a vyhrát. Možná i to hráčům svazovalo nohy, a tak aby se dočkali zaslouženého gólu, góly ještě dostali.

Hodnocení hráčů: Dnes se mi hráči budou hodnotit velice špatně, jelikož jsem přesvědčen, že se všichni velmi snažili, přesto musím říci, že snaha není vše a budeme muset již konečně proměňovat šance či si najít elitního střelce.
Lukáš Řízek Werner – Občas mu vypadl některý z balónů z ruky, ovšem po tak dlouhé pauze zaviněné zraněním nic neobvyklého. Za obdržené branky nemohl. 1-
Petr Péťa Forejt – Na Péťovi bylo vidět, že by rád konečně v této sezóně vyhrál, snažil se makal, jak vzadu, tak vepředu, ovšem na třetí brance má jeden z podílů proto 2.
Vlastík Hroch Jansa – Na Vlastíkovi se podepsala bolavá achilovka, která mu neumožňovala hrát tak, jak by sám mohl. Vlastík se snažil, dokonce podnikal i vpády na soupeřovu polovinu. Bohužel však první dvě branky jdou na jeho rub proto 3.
Filip Rádoš Řehoř – S pomyslnou kapitánskou páskou se vydal na hřiště a nezklamal, ale výrazně nenadchl. Vyhrál poměrně dost hlavičkových soubojů, což s jeho výškou pravda není takový problém, ovšem zde je důležitý rovněž timing, který se v něm projevil. Co se týče ovšem přesnosti nahrávek a důrazu, není to ono, proto 3.
Kajetán Karles Bek – Neohrožený bojovník, co nevynechal jediný souboj, běhavý, technický, odměnou za jeho aktivitu byla vstřelená branka. To je velice dobrá vizitka, ovšem nahrávání spoluhráčům by mělo být lepší, mohl by je více zapojovat do hry. Rovněž po jeho chybě v rozehrávce padl druhý gól, proto 2-.
Matyáš Maty Jirčík – Maty hrál jak na houpačce, krásné okamžiky střídaly takřka totální kolapsy, snažil se s výsledkem v první půli něco dělat. Škoda pro nás, že neproměňuje šance a jeho nasazení v druhém poločase a veškerá motivace v druhém poločase úplně odpadla. Maty se lepší, ovšem tento zápas k jeho top utkáním rozhodně patřit nebude. Jsem si ale jist, že se bude zlepšovat zatím však 3-.
Josef Václav Špirek – nehodnocen, odehráno jen jedno střídání

Žádné komentáře:

Okomentovat