pátek 16. září 2022

ČERNÝ VŮL

Černý Vůl je rodiště našeho kocoura nazvaného Maju a zřejmě jej to determinovalo víc, než bylo nutné. Opravdu děkujeme, paní Ivano, nevím, co bychom si bez tohoto zvířete počali:

- Kdo by mi vylezl po židli na krk a okusoval ušní lalůčky a krk?

- Kdo by mě při práci z domova v přímém přenosu během editorské porady drápnul do oka a vyvolal tím lítost mých kolegů?

- Kdo jiný by tady lezl po hlavě do záchodové mísy a pil špinavou vodu ve dřezu, zatímco čisté vody v mističce by se ani nedotkl?

- Kdo by se v noci procházel po indukční varné desce a zapínal ji tlapkou?

- Komu by tchyně říkala: "Magore" a Heda to po ní opakovala jako: "Magoje", protože Heda prostě opakuje všechno a ještě víc si pamatuje, což je varovné?

- Koho bych každý den stopadesátkrát sundal ze stolu nebo z kuchyňské linky anebo z Hedy, aniž by to zanechalo byť jen nepatrnou výchovnou stopu?

- Jestlipak bychom se taky na noc zavírali v ložnici, protože pokud to neuděláme, to hovado začne rochat a svými drápy nečekaně šikovně odstraňovat pokrývku a následně se vrhat na obnažené končetiny?

- Zdalipak bychom se v kuchyni zavírali při každém jídle nebo pokusu o vaření, když by nám pravděpodobně nikdo neskákal do talíře a nesnažil se ukořistit cokoli aspoň trochu jedlého včetně syrových vajec či palačinek s marmeládou (tuhle se třeba prokousal skrz igelit k sýru). Asi bychom taky veškeré nádobí okamžitě nedávali do myčky, protože jinak je tohleto okamžitě vyluxuje. 

- Kdo by v noci budil Hedu tím, že jí skočí na hlavu? 

- Kdo by na chatě ve snaze cosi ulovit, ale spíš jen náhodně projevit něco ze svého magorství vykutal packama obrovskou jámu?

- Kdo by prakticky bez přírazu a absolutně bez důvodu vylezl až na samotný vrchol ochranné sítě trampolíny a pak nevěděl, co dál?

- Kdo by se opakovaně snažil ulovit polystyrenové letadlo?

- Kdo by opakovaně snažil ulovit naše nohy? 

- Kdo by mi vlezl přímo pod podrážku jen proto, abych se pak cítil blbě, že jsem ho šíleně přišlápl?

- A jak by pak zněla první Hedina věta, když by to nebylo: "Táta má kočku"?

text a foto Řízek