sobota 6. května 2017

ČESKO - ŠVÉDSKO

Ta kapela má prostě blbý název. Pamatuju si, že když jsem kdysi hledal její videoklipy, bylo snazší se doklikat k pornu, a hackeři za to určitě nemohli. Obráceně to naopak nefungovalo.

Geniální -123min. možná i kvůli tomu lehce změnily název na Minus123minut (nevím, zda to pomůže) a po několikaleté pauze se vrátily a zase dobře hrají. Včera a dnes večer v Jazz Docku na břehu Vltavy. Cestou jsem myslel na to neúspěšné hledání klipů. A omylem i na hokej Česko - Kanada, který odehrával simultánně a jemuž dala přednost má žena.

Utvrdili jsme se v tom, že nesnášíme lidi. Malý klub prakticky na vodě byl narvaný a někdo moudrý místo kotle před pódiem vymyslel stolečky, kolem nichž seděli slušně odění lidé. Rafinovaným manévrem jsme se však dostali až na samotný okraj jeviště, takže ti ze zadních řad by nás bývali mohli považovat za nehrající součást kapely.

Minuty jsou kytara, basa a bicí, přesně jak to mám schematicky znázorněné na deset a více let starém sepraném tričku. V Jazz Docku v prvních řadách však převládaly košile a sáčka, a i když nás frontman neustále ujišťoval, jak kvalitní publikum jsme, na židlích se blbě tančí, když vám překážejí stolečky s drahými koktejly, stejně jako se blbě tančí, když vám překážejí židle a stolečky a lidi.

To nic nemění na tom, že to byla jízda jako před lety, i když se hlavní česko-švédská dvojice mezitím poněkud zakulatila a hraje s jiným bubeníkem, kterého importovala ze Slovenska. Sólo střídalo nářez a obráceně, dechoví hosté dýchali a hráli, ale nejsem Honza Vedral, takže si to spíš zajděte poslechnout sami. Třeba uslyšíte i historku o hokeji, jak Minuty kdysi vystupovaly v nějaké díře a zrovna se hrál hokej se Švédy a všichni štamgasti měli dresy. Basista tam pochopitelně přišel ve švédském. Švédi vyhráli. Ale nezmlátili je.

No a ten opravdový hokej prý vyhrála Kanada.


text a foto Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat