neděle 28. srpna 2016

SOUSTŘEDĚNÍ TALENTŮ (sledovali jsme online)

Hráči slavného fotbalového mužstva FC Forejt po roce vyrazili na soustředění na chalupu na Kutnohorsko. Jejich radosti a útrapy naši reportéři sledovali v aktualizované, živé až živelné reportáži:

14:16
Vážení potenciální čtenáři, náš online přenos pomalu končí. Naši hrdinové se řítí ku Praze, unavení předchozími zážitky i svíčkovou anebo kancem s osmi. Jejich další osudy budeme sledovat v běžném zpravodajství. Z dálnice D1 vám přejeme pěkný zbytek víkendu.

12:46
Máme hroznou žízeň. Právě nám však servírka oznámila, že zrovna narážejí sud. S limonádou. To se může stát jen nám!
 
12:44
Opravdu jsme v 31 stupních hráli fotbal. Staří bojovali jako lvi, ale prohráli v prodloužení. Fandily nám slepice. Pravděpodobně máme všichni úpal. Dokonce nikdo nechce teď v hospodě vyprávěním historek vyhánět ostatní hosty. Divil se tomu i pan vrchní.


8:58
Řada hráčů si na snídani stěžovala, že je bolí hlava. Shodli jsme se na tom, že to je patrně hlavičkováním při nohejbalu.

7:29
Dnes nás čeká kopaná na hřišti v Jindicích. Původně jsme tam měli trénovat už včera, jenže místní tam z nepochopitelných důvodů potřebovali mít dětský den.

7:27
Hezké nedělní ráno, milí případní čtenáři. Předně se omlouváme za drobné technické nedostatky při přenosu. Vysílání je experimentální a ne úplně odladěné a na úpravách se pracuje, pokud se zrovna nespí. A tady se zatím povětšinou spí.

1:30
U táboráku zůstává posledních pár vytrvalců-pěvců. A taky Láďa Křížek a předním i Země vzdálenááá. V dálce začali štěkat nějací psi. Rašovice na nás budou dlouho vzpomínat.

21:43
Diskuse, jestli v šesté třídě Jirka hrál basketbal v týmu s holkama, anebo s ním hrál i někdo jiný, zůstala bez jednoznačného závěru. Je to škoda, protože trvala asi hodinu a půl.
20:31
Hurá, jsme zpět na chalupě. A jsou tu s námi i roštěnky.

17:51
Hrajeme nohejbal už asi sedmnáct hodin. Sledují nás vidlácké děti, kterým jsme asi zabrali kurt. Ve hře nervů zatím nepolevujeme, snad budou muset jít na večeři anebo spát.

15:09
Jsme u rybníka Vidlák a hrajeme nohejbal. Na téhle hře se mi líbí, že aspoň vizuálně chvílemi vypadá jako sport, i když to hrají vemena jako my. Akorát tu dost smrdí rybina.


14:19
"Kdybyste mě hledali, tak jsem se ztratil." Jirka je unavený.

13:48
Prý jsme si odhlasovali, že becherovka není tvrdej alkohol. Připomíná mi to výroky Zemanova lékařského konzilia.

13:06
Dokázali jsme to. Vašek cestou udělal parakotoul, Kubča chrlil bonmoty. Po patnácti kilometrech jsme se šťastně shledali. Vaškovi už ani to pivo nechutná.

11:19
Start výběhu se neustále oddaluje. Vašek musí ještě dopít, dojít si na velkou a zásobovat nás nějakými moudry.


10:52
Nejlepší penaltu předvedl Vašek. Jmenovala se Pocem, kam jdeš, a on při ní upadl a míč skončil úplně mimo. Penalty vyhrál brankář Kuba.

10:44
Má to fakt úroveň. Jirka teď třeba přinesl dýni.

10:28
Dost mě překvapilo, že jsme sami od sebe začali hrát fotbal. Než Jirka zakopl míč na druhou stranu vesnice.


9:30
Přijel Kubča. Převezl nás, protože přijel vozidlem E, tedy vlakem.

8:55
Čekají nás velké věci. "Všichni si nastoupí v běžeckým," velí Vašek. Plán je, že poběžíme na 15 km vzdálené koupaliště. Můžete se vsázet, kolik nás dokončí. Jestli někdo.


8:16
Jirka vstal. Nabídl jsem mu čaj. "Dám si pivo, dík," konstatoval.
7:13
Dobré ráno, milí čtenáři. I dnes budeme bedlivě pozorovat naše hrdiny, kteří ale zatím povětšinou spí. Brzo je však vzbudí pinkání tenistů z blízkého kurtu, dejte na mě.

1:19
V určité fázi večírku nastane situace, kdy se vytahují divné historky z minula. Někdy se v nich souloží, častěji však zvrací, zřídka obojí. Dost často se ani nestaly, aspoň ne oficiálně. "Kdyby ten debilní kouř nekouřil!" posteskl si Jirka.

0:35
Péťa konsoliduje oheň.

23:28
"Já kdybych nebyl strojařem, tak bych byl hvězdářem," prohlásil Luboš. Nebe je tu fakt úchvatné.

22:22
Vašek měl hrozně dlouhý proslov. Byl skoro dojemný. Mluvil spatra. Řešíme strategii a vize do budoucna. Buřty jsou dobrý. Paní v Bille měla pravdu. Říkala totiž, že dobrý jsou všechny. Jo a platil jsem je prostřednictvím MasterCard.


21:38
Opékáme buřty a řešíme zajímavé věci. Třeba iPhone. Podle Vaška je to telefon pro holky. "Hovno je telefon pro holky," reaguje Jiřina. A tak.

21:23
Tak jsme tady. Jiřina už stihl urazit mě i Péťu.


20:42
Šternberk.


20:23
Vozidlo A mezitím dorazilo do Rašovic. A přesunulo se do hospody.

19:59
Tak ještě mekáč. Ale už fakt jedeme.


19:23
První ostuda, konečně. Nakupujeme v Bille. Kupujeme dvacet buřtů a dvě kila točeňáku. Dva mladí muži nám nevěří, že jsme fotbalisté. "Nemáte takový účesy," odhalil nás. Vašek mu odpověděl, že jsme z "takový speciální ligy".

18:57
Dobrá zpráva. Sud už je na palubě vozidla B. Nebo teď nevím, možná je to A. Prostě to, ve kterém mám jet.

18:42
Řízek by si měl zabalit, ne cvakat do počítače.

18:37
Vyrazilo vozidlo D, jež není součástí výpravy. Sedí v něm Maruška, Pepan a dýně, která je z celé posádky nejtěžší. I když s kocourem to bylo o fous.

17:20
Řízek zkouší editor blogů pro telefon. A ono to půjde.

16:59
Na cestě ještě nejsme, ale už skoro jo. Za nějaké dvě hodiny vyrazí z Radotína vozidlo A složené z Jiřiny, Luboše, Marťase a kondičního trenéra Milana. Vozidlo B vyjede o něco dříve a poveze Péťu s Vaškem a pak i sud. Nakonec nabere i Řízka. Vozidlo C bude patrně autobus, kterým v sobotu přijede Kubča. Kubča není hráčem FC Forejt, ale nemá o víkendu do čeho píchnout.

16:56
Experti se shodli, že se v kufru Vaškova auta na soustředění poveze Kozel jedenáctka. Snad nebude kozel zahradníkem. Snad nebude nikdo zahradníkem.

16:45
Dobrý den, milí čtenáři. Velkoklub FC Forejt vyráží na své historicky třetí soustředění a vy můžete být aspoň symbolicky při tom. V reálu tam ale být nemůžete, protože jste nezaplatili příspěvky.


text a fotky Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat