pátek 28. prosince 2012

KRIZE? TMA PŘED ÚSVITEM!

V uplynulých letech i v současnosti se stále hovoří a píše o realitní krizi, bankovní krizi, finanční krizi - ani nevím, o jakých všech krizích se mluví a píše. Je možné, že se dostavila i fotbalová krize? Výsledky našeho hanspaulského týmu FC Forejt by se tak mohly jevit...

Desáté místo (z dvanácti) v nejnižší lize, jedenáct odehraných zápasů a celkový počet sedmi bodů nepůsobí úplně nekrizově, to je pravda. Ale největší tma je těsně před úsvitem a já jako kapitán věřím a vím, že náš nově používaný herní styl (snaha o hraní po zemi) je cesta tím správným směrem.

V této sezóně jsme obdrželi čtyřicet sedm branek a dali jich "jen" dvacet pět z mnoha a mnoha šancí. Bohužel fotbal je o gólech, a když góly z jasných šancích nedáváte, nemůžete myslet na úspěch.

Nicméně nemůžu říct, že tato sezóna byla jen špatná, viděl jsem tam zároveň i dost světlých okamžiků. Jedním z nich bylo to, že jsme začali chodit na pozápasové hodnocení (do hospody, pozn. red.). Doufám, že v příští sezóně se to zlepší a bude nás tam chodit víc. Dalšími takovými chvilkami byla tři vítězství. Co na to říct? Škoda jen, že jich nebylo více.

Co pro příští sezónu? Je to jednoduché. Fotbal hrajeme pro radost, tak bychom k tomu i nadále měli přistupovat a dávat více gólů, protože bez gólů to prostě nejde.

Jakmile toto zvládneme, pomyslné dveře sedmé ligy se nám opětovně otevřou.

Přeji vám vše nej v novém roce a spousty nejen fotbalového štěstíčka.

Váš kapitán

text Venál, ilustrační mobilní foto Řízek

Žádné komentáře:

Okomentovat