úterý 19. března 2024

DVĚ DĚTI STEJNÉHO VĚKU (PŘÍPADOVÁ STUDIE)

„To je proto, že nemaj sourozence. to vy jste se takhle s kamarádkou nepraly,“ neodpustili si ti, kteří nás neustále tlačí do druhého dítěte, jízlivé poznámky po našem sdílení zážitků z hor. 

Když pominu, že my v tomhle věku ještě taky žádné sourozence neměli, možná je to pravda. Ověřili jsme si toto tvrzení na vlastní kůži letos už podruhé v malebné chaloupce v Krkonoších. Každopádně o důvody k roztržkám dvou tříletých copatých holčiček nebyla ani letos v Harrachově nouze. Všechny pře vykazovaly shodné výsledky: hysterický usedavý pláč na jedné straně + smích na druhé, hysterický usedavý pláč postupně na obou stranách, hysterický usedavý pláč + žalobníček. 

„Ona mi řekla, že nemůžu bonbón.“

„Ona mě bouchla.“ 

„Ona nechce tancovat.“

Naše hypotézy o tom, jak už si spolu budou krásné hrát a my budeme mít chvilku klidu na rozjímání se svařákem na lavičce u horských panoramat, se nepodařilo ověřit. A nejen proto, že nám svařák odmítli dát do kelímku s sebou. „Ne.“ „A co do hrníčku? My jsme tady na hřišti u vás před domem.“ „Ne!“ 

„Já chci dětskou židličku!“ (byla tam jenom jedna)

„Zelený brčko chci já! Ne, já!“

„Tuhle lžičku budu mít já!“

„Já!“


Po třech dnech výzkumu v terénu se zástupkyněmi cílové skupiny přichází náš tříčlenný (poslední člen přes veškerou vynaloženou snahu bohužel nedorazil) výzkumný tým s následujícími zjištěními:

    • Před započetím dovolené je nutné si zavolat a synchronizovat vybavení – motorka, helma, šatičky, noční košile. Vše se musí shodovat, jinak bude mrzení.

    • Je nutné zaplnit každou minutu každého dne aktivitou. Prohlídka sklárny, dětské hřiště, bobová dráha, výšlap k Mumlavským vodopádům, liberecký IQ park, návštěva továrny na dřevěné hračky a podobné. Polední spánek se bohužel ve zkoumaném vzorku nevyskytl, a proto nebyl blíže prozkoumán.

    • Všechny navštěvované restaurace musí být vybaveny dětským koutkem. Tomu předchází podrobná rešerše dostupných internetových zdrojů.

    • Musí se objednat naprosto identické jídlo a pití. Subjekty zkoumání jsou na odchylky velice citlivé. 

    • Identická barva brčka je výhodou, která se ale v náhodných chvílích stává podmínkou.

    • Všechny svačinky, sladkosti a zkrátka cokoliv, co se kupuje, musí být ve dvou naprosto totožných verzích. Odlišné příchutě kapsiček jsou nepřijatelné.

    • Je dobré vzít s sebou pro pobavení nějaké zvíře, které nemá moc kam utéct.

    • Společenské hry s mnoha malými částmi naopak moc vhodné nejsou.

    • Účesy se musí provádět také ve dvou naprosto totožných variantách, bez ohledu na délku vlasů.

Jen tak si hned po návratu zasloužíte: „A proč už nejsme na tý chalupě? Mně se moc líbila.“ 

(poznámky pro budoucí výzkumníky: Chalupu je nutné příště objednat napřímo, a to zavolání paní nebo pánovi. Ne na Bookingu!)


text Míša, foto Řízek

1 komentář:

  1. Thanks for being a beacon of wisdom, offering valuable insights on a wide range of subjects. Connect with developers and fellow players on our Aviator-focused blog.

    OdpovědětVymazat