středa 17. května 2023

DESET DOBRÝCH DŮVODŮ

Proč jít Vltava run, ačkoli vám to na první dobrou přijde jako blbost?

1. Trochu běháte, snad i nesměle trénujete, těžko se ale přemlouváte k účasti v takových těch závodech, kdy vystřelí z pistole a tisícihlavý dav se vydá nějakou úzkou ulicí vstříc jiným ulicím. Přesto byste si v nějakém závodě rádi ověřili, jak vám to běží a co jste natrénovali. 

2. Jste už trochu zpohodlnělí, buď věkem, anebo jen sedavým způsobem života, kancelářskou prací, vlastní lenorou. Přesto vás láká dočasně zažít nějaké nepohodlí, snad i trochu dobrodružství. 

3. Součástí vaší pohodlnosti je i podvědomý sklon k samotářství, máte rádi svůj klid, domácí zázemí, vydáváte se z něho zřídka a vlastně neradi. Přesto cítíte vnitřní potřebu poznat nové lidi, pobavit se s nimi, možná i spřátelit. 

4. Máte kamarády a máte s nimi na sebe málo času. Potřebujete příležitost, která vás dostane na jedno místo, v jeden čas, na nějakou rozumnou dobu. A spojí vás aktivitou, jíž společně holdujete. 

5. Máte v práci kolegy a hodilo by se vám je líp poznat. Nesnášíte však násilné výmysly typu přihlouplých aktivit na teambuildingových outinzích. Rádi byste se poznali přirozeně, intenzIvně a mimo kancelář. 

6. Chodili jste v dětství do turistického oddílu, máte tedy pobývání v přírodě v krvi, dlouhou dobu už jste se však nevydali na nějakou výpravu do přírody. Přesto vás to i dnes, “v letech”, láká a čekáte na nějakou příhodnou příležitost. 

7. Potřebujete aspoň na chvíli změnit rytmus, dokonce i ten víkendový. Vyzkoušet něco jiného, u čeho dopředu vůbec nevíte, zda je to pro vás. Zrušit na chvíli rutinu a jít proti svým přirozeným spádům, za jejich hráz. 

8. Chcete zažít legraci. Takovou tu, kterou přináší pobytí v partě. Kde jste občas trochu ztrapněni a pak nechtěně, avšak stále ještě v řádu věcí ztrapníte druhého. 

9. Chcete si snad i něco dokázat, ale nejste tak úplně extrémista, rádi už s ohledem na závazky doma volíte opatrnost. Hranice, které chcete překonat, nejsou z jiné galaxie, stačí vám i ta nejbližší planeta. 

10. Jste soutěživí, ale máte rádi, když to nevyplouvá bezostyšně na povrch a má to samozřejmý korektiv v podobě kolektivu lidí různých hranic možností, týmu, kde jeden sám nezmůže nic, může ale hodně pomoct. 

Máte-li to takhle nějak, radím dobře, běžte Vltava run.

text Pavel T., foto Mirek T., Ján S. (více fotek zde)

Žádné komentáře:

Okomentovat