pondělí 21. října 2019

NÁJEMNÍ SMLOUVA

1. Předmětem této Nájemní smlouvy (dále Smlouvy) je pronájem romantické chaty (dále Objekt) v rekreační oblasti poblíž rybníka známého jako Máchovo jezero. Objekt sestává z objektu chaty, zahrádky s několika ks boudiček a 3 ks stromečků.

2. Smluvními stranami této Smlouvy jsou podnikavý zedník se zálibou ve vytváření historizujících kazetových stropů, který asi od dětství chtěl být právníkem a sepisovat složité smlouvy (dále Pronajímatel), a skupina 7 divných lidí a 1 dítěte, kteří přijeli z Prahy a jejichž jména je Pronajímatel oprávněn zkomolit (dále Nájemce). Součástí Nájemce je oproti předchozí ústní dohodě 1 ks osoba t.č. s francouzskými holemi, která byla výslovně upozorněna na to, že Objekt není bezbariérový a že za případné zranění na křivolakých schodech do podkroví Pronajímatel ani kdokoli jiný nenese odpovědnost. O případném výstupu na hrad Bezděz a sestupu z hradní věže nemluvě.

3. Nájemní smlouva se uzavírá na dobu určitou. Její platnost začíná právě v tom okamžiku, když se Nájemce v pátek laskavě uráčí dorazit do Starých Splavů s trapnou výmluvou na špatnou dopravu v Praze, zaplatí kauci a vzdušné a seznámí se s kompletním vybavením Objektu (viz bod 4) a zcela těmto informacím porozumí, což stvrdí svými notářsky ověřenými podpisy. Platnost smlouvy končí až poté, co se Nájemce v neděli konečně vzbudí a připravenou baterií různých mycích prostředků vyleští parkety, utře prach, vyleští příbory (které Pronajímatel vzápětí podrobí auditu), zaplatí Pronajímateli za čtyři spotřebovaná polena (viz příloha Tarif kamen) a konečně opustí pozemek.

4. Za jakékoli porušení dobrých mravů i zásad stanovených v této Smlouvě je Pronajímatel oprávněn udělovat pokuty podle Sazebníku pokut, který tvoří samostatný Sešit 1. Pokuty je Pronajímatel oprávněn vybírat libovolně v jakémkoli množství i za jakékoli jiné prohřešky spáchané jakýmikoli jinými osobami.

5. Vybavení Objektu, za jehož nepoškození je Pronajímatel osobně zodpovědný, mimo jiné tvoří: sektorová kuchyň (výčet jejího vybavení, které bude předmětem auditu při odjezdu Nájemce, tvoří samostatný Sešit 2), 1 ks obývací pokoj s 1 ks pohovkou (tzv. "gaučem") v uspořádání 3+2 (provozní řád pohovky tvoří přílohu Provozního řádu Objektu, který tvoří přílohu této Smlouvy), několik dalších ložnic, televize, která po zapnutí svítí modře a odpočítává z 5 minut do nuly a pak se vypne, 43 ks zrcadel, 32 schodů nestejné výšky a šířky, sprchový kout, WC mísa (vč. tzv. "prkýnka" a 6 roliček toaletního papíru třívrstvého), venkovní gril (spotřeba dřeva bude vypočítána dle Tarifu grilu, jež tvoří součást přílohy Tarif kamen Provozního řádu Objektu).

6. Nájemce proti podpisu obdrží sadu 11 různých klíčů, Smlouvu a Provozní řád a zavazuje se, že nepřijdou do rukou neoprávněných osob a nepatřičných dírek (v opačném případě je Pronajímatel oprávněn vymáhat pokutu dle Sazebníku). Nájemce tímto bere v patrnost, že bohužel existují i předměty, které v Objektu zamčené nejsou, jakož i předměty, jejichž užívání neupravují patřičné smlouvy a řády. V takových případech se způsob užívání řídí českým právem, ať už je tím míněno cokoli.

7. Provoz Objektu a jeho okolí během pronájmu a průběh samotné rekreace je bohužel zcela v rukou Nájemce. Pronajímatel tak neodpovídá například za to, že ve filmu Všichni dobří rodáci nehráli Bohdalová, Hrušínský, Kemr ani Somr, nýbrž všichni ostatní čeští herci. Nelze tedy Pronajímateli přičíst na vrub prohru jednoho z týmů ve vědomostním kvízu. Stejně tak Pronajímatel nemohl ovlivnit to, že si ta osoba se sádrou při hře Carcassonne místo kýžených kostelů a měst pořád z váčku s kartičkami tahala ty pitomé cesty, v důsledku čehož utrpěla porážku. Už vůbec nelze Pronajímateli klást za vinu, že z obce Bezděz na hrad Bezděz je to takový krpál a že v bistru "S láskou Karel" bude Nájemce půl hodiny čekat, aniž by si ho Karel laskavě všiml, v důsledku čehož Nájemce zklamán odejde do nádražky na svařák a instantní kávu.

8. Tuto smlouvu strany uzavřely dobrovolně a při vědomí toho, že se navzájem naštěstí vidí naposledy.

Ve Starých Splavech, 18. října 2019

text Řízek a Pronajímatel, foto Nájemce

Žádné komentáře:

Okomentovat