středa 24. srpna 2011

V PAVILONU A1

Na klinice na Malvazinkach existuje ponekud nadstandardni oddeleni A1, patrne pojmenovane po proslule rakouske dalnici. Cele je ladene do cervena. Na chodbe se prsi kratke vzkazy a podepsane fotografie od zazracne uzdravenych, vesmes vehlasnych sportovcu, pocinaje Cechem, Kaberlem a Rosickym, kterym tu patrne ortopedi zachranovali kariery. Mezi nimi visi basketbalista, lyzar, tenista a bojovnik Klaus - vida ho, ten si troufl dokonce na delsi dopis. Docela dobra particka celebrit.

Za komancu se tu mozna nekde pobliz lezeli exponenti a pohlavari. O jejich diky uz patrne nikdo nestoji, anebo je maji nekde v archivu. A ted se tu valim ja. Asi taky nic psat nebudu, staci fotka na zdi. Nebo jeste uvidim.

Proc jsem tady? V pomerne citelne priplatkovem pokoji (abych byl konkretni, 460,- za nocleh, ale s nemocnicni "plnou penzi" a s celou radou narkotik v cene) s wifi, placatou televizi a vyhledem na statny smrk a vetsi cast Smichova, zahalenou ted kupodivu do mlhy?

Ja ti nevim, vlastne jsem si nemohl vybirat, nic jineho nez nadstandard tu neni. Ani jsem nemohl kecat do toho, kterou slachu mi z otloukanka kotniku seberou, aby ji pridelali misto pretrzeneho vazu opodal. Uz tam pry neni kde brat - a jestli to znovu prervu, implantuji mi tam pry kus mrtvoly. Brr.

Akce kotnik probehla vcera a nadstandardni doktor priznal, ze vzhledem k vyse nastinenemu stavu te vybombardovane nohy musel krapet improvizovat. Ale ze to i tak asi bude fungovat. Predstavuji si, jak neco podobneho rikal Rosickemu. Nebo jeho agentovi, jestli tyhle veci taky resi. Jak spolu s celebritou hned zacali vahat, jestli jim tu dekovnou fotku vubec podepise. Nakonec to podskrabl, a jeho kariera byla zachranena. Nebo ne? Obcas jeste hraje, ne?

Jinak prezidenta jsem tu dokonce videl. Ne ted, ale pred tremi roky, kdyz jsem tu - jeste jako nula - pobyval o patro niz na podradnem oddeleni B. Prezident s novou kycli krizoval bazenem, dokonce jsme sdileli stejnou fyzioterapeutku, ta mu ze brehu ukazovala, jak ma spravne drzet takovy barevny plovak. A z meho tehdejsiho pokoje jsme se potom pokouseli praktikou vyfotit spionazni snimky Livie, kterak za nim s kytici prijela audinou, ktera nedrnca.

Co moje kariera? Jsem si skoro jisty, ze ta bowlingova a novinarska se zachranit podari. Jestli ten zbytek, to je ve hvezdach. Ted se soustredim hlavne na navstevy. Vcera tu byla Maruska, dnes se tesim na Vaclava. Za chvili ma prijit. Misto kytice mi asi priveze banany a porno, coz uz je takova nase tradice. A kdyz to pujde dobre, ve ctvrtek me pusti zpet do standardni reality.

mobilni text a foto Rizek

Žádné komentáře:

Okomentovat